Informatie

EDITIE 2018 – OVER DE RALLY

ACHTERGROND

Deze rally is een initiatief van de mannen achter Stichting Classic Rally Adventures. Gepokt en gemazeld in het (klassieke)rallywereldje organiseren zijn jaarlijks een groot aantal grotere en kleinere rally’s.

Twee daarvan tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap en zo’n 6 à 8 evenementen worden georganiseerd voor goede doelen als dit. Daarnaast worden de mannen door bedrijven gevraagd om een relatierallydag op te zetten, al dan niet met klassieke auto’s en complete hospitality-arrangementen.

Stichting Classic Rally Adventures is de motor achter deze Blue Ribbon Rally. Met deze rally onderstrepen zij ook hun eigen bewustzijn ten aanzien van bijdragen leveren aan een betere, gezondere, wereld om ons heen.

WANNEER?

Deze geweldige rally – van hoge kwaliteit op alle onderdelen – wordt gehouden op zaterdag 1 september 2018. Alle betrokkenen doen hun uiterste best om een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen zodat we na afloop tevreden kunnen terugkijken op een geslaagde 3e editie. Steunt u ons?

Laat zien wat u in de schuur heeft staan: klassiekers van de merken Alfa Romeo, Porsche, Volvo, Saab, Jaguar, Austin Healey, MG, Peugeot, Alvis, misschien zelfs de wow-factor met een Bugatti, Ferrari, Rolls Royce of Bentley. U heeft een Aston Martin: doe mee. Cabrio of dicht? Prima!

Is het wat moderner materiaal: u bent van harte welkom. Het gaat erom dat we allemaal kunnen genieten van elkaars rijdende erfgoed. Alle auto’s mogen meedoen.

WAAR?

De route voor deze tweede editie wordt nu gemaakt. De startlocatie is wederom Golf- en Businessclub De Scherpenbergh.

DE ROUTE

De omgeving van Apeldoorn is natuurlijk één van de mooiste gebieden van ons land. Prachtig om te wandelen en te fietsen maar ook om rally’s te rijden. Gelukkig houden we allemaal een beetje rekening met elkaar.

De ochtendetappe voert u in westelijke richting, naar de omgeving van Apeldoorn. U komt onder andere in Voorst en Klarenbeek en een paar leuke dorpjes daar in de buurt. Heeft u ooit van Appen, Oeken en Hall gehoord? U komt er in de buurt.

TWEE KLASSES

Equipes kunnen inschrijven in de sportklasse, voor ervaren deelnemers, of in de Tourklasse. Deze laatste is voor minder ervaren equipes of beginnende deelnemers. De route en de route-opdrachten zijn voor de tourklasse prettig eenvoudig gehouden….plezier gegarandeerd.

De sportklasse is een serieuze aangelegenheid en biedt ook voor de ervaren equipes voldoende uitdaging om de bedenksels van de uitzetters te doorgronden!

De gebruikte kaartleessystemen zijn: Tourklasse: bol-pijl, ingetekende lijn, pijlen, punten en grensbenadering, allemaal op héél duidelijke kaarten….verdwalen onmogelijk, pret is voorop gezet. Voor de sportklasse is het sportief-pittig met de hiervoor genoemde kaartleessystemen en af en toe pittige hersenkrakers voor de navigator.

AUTO’S

Er kan worden deelgenomen met bijzondere auto’s, klassiekers, cabrio’s en sportscars. Het bouwjaar is niet relevant. Uw deelname is belangrijker dan de prijs, de staat, de kleur en de uitvoering van de auto. Uiteraard dient de auto, indien van toepassing, APK-goedgekeurd te zijn en vanzelfsprekend minimaal verzekerd volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM).

SERVICE

We hopen het natuurlijk niet, maar mócht u tijdens deze dag met pech komen staan dan hebben wij een serviceploeg achter de hand die z’n best doet om u zo vlot mogelijk weer op pad te helpen.